Smoorvlees met rode wijnsaus voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Braadpan
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Maal de , de en de grof in een vijzel.
- Scheur de wat kleiner.
Meng de en de door het kruidenmengsel. - Wrijf het vlees rondom in met het kruidenmengsel en zet afgedekt een nacht in de koelkast.
Maak de schoon en halveer ze. - Pel de en snipper er 3.
Bestrooi het vlees met het (verwijder de kruiden niet).
Verhit de in een ovenvaste braadpan en bak het vlees kort rondom op hoog vuur. - Neem het vlees uit de pan.
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. - Fruit de gesnipperde en de champignons in het bakvet, bak de kort mee, voeg de en de fond toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg het vlees weer toe en smoor alles afgedekt ca. 3 uur en 30 minuten in de oven.
Maak de schoon en kook ze afgedekt ca. 18 minuten in water met wat . - Snipper de overige ui.
- Verhit de in een pan en fruit de ui.
- Was de peterselie en hak hem fijn.
Schakel de oven uit en laat het vlees staan. - Giet het braadvocht door een fijne zeef in een pan en laat het inkoken.
- Roer de in 2 eetlepels water glad en bind de fond ermee.
- Breng de saus op smaak met en en .
- Giet de af en schud ze op met de uienboter.
- Snijd het vlees in plakken, schep er wat saus over en bestrooi met peterselie.
- Serveer met de en de rest van de saus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rundvlees stoofpot met rode wijn43u15m
-
Recept
Bruine bonenschotel in rode wijnsaus445m
-
Recept
Sucade/stooflappen in rode wijn42u30m
-
Recept
Sofrito; kalfsvlees in knoflook-wijnsaus41u45m
-
Recept
Runderstoofpotje met rode wijn, kruidnagels en Franse mosterd416u20m
-
Recept
Lamsgoulash met rode paprika41u50m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, maizena, suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 127 kcal | 6% | 762 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |