Rundvlees stoofpot met rode wijn
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van albert-t
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Wentel het door de tot het gelijkmatig bedekt is.
- Verhit de of olie in een grote pan op een hoog vuur en bak het vlees in enkele porties 3 a 4 minuten totdat het vlees goed bruin is.
- Schep het vervolgens in een schaal.
- Doe het spek in de pan en bak dat 2 minuten, of als het bruin is en voeg het bij het vlees.
- Voeg de lente uitjes en de toe en braad het aan in 5 minuten.
- Schep dit vervolgens in een apart schaaltje.
- Giet vervolgens de rode in de pan en schraap de aangebakken resten met een houten pollepel door de .
- Roer de en de er door.
- Voeg wat vlees en spek weer toe.
- Voeg ook het bouquet garni en met toe evenals de aardappelblokjes en knolserderijblokjes.
- Laat dit alles 120 minuten sudderen.
- Ik gebruik hier het aloude peteroleum stelletje voor.
- Voeg na 2 uur sudderen de en lente ui toe en laat dit nog 45 minuten mee sudderen.
- Op smaak afmaken met zout en peper.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sucade/stooflappen in rode wijn42u30m
-
Recept
Vlaamse stoofpot met pruimen44u
-
Recept
Bourgondische stoofpot42u20m
-
Recept
Stoofpotje van rundvlees42u50m
-
Recept
Rundvlees stoofpot41u50m
-
Recept
Stoofpot Facile41u50m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en bouillon
- wijn en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine en bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en bouillon
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Rundvlees stoofpot met rode wijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 530 kcal | 26% | 2120 kcal |
Vetten | 37 g. | 53% | 148 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |