Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofpotje rundvlees en groente recept
Stoofpotje rundvlees en groente recept

Stoofpotje rundvlees en groente


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snij het rundvlees in blokjes en bestrooi deze met peper en zout.
Voeg de bloem toe aan de vleesblokjes en meng het geheel goed.
Snij de spek in kleine blokjes.
Maak de paprika’s schoon en snij deze in reepjes.
Maak de uien schoon en snij deze in ringetjes.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de peper schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de champignons schoon en snij deze in stukjes.
Maak de selderiestengel schoon en snij deze in kleine stukjes.
Maak de Cherry tomaatjes schoon en snij deze in stukjes.
Voeg de boter en olijfolie in een braadpan verhit het geheel.
Voeg beetje bij beetje de blokjes vlees en spek toe en roerbak ze rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en bak in het vocht de uien en knoflook aan tot deze glazig zijn
Dan afblussen met de wijn en de warme runderbouillon.
Voeg het vlees weer toe en dan de Cherry tomaten toevoegen.
Voeg de gedroogde kruiden, selderij en het pepertje toe .
Dit geheel een 60 minuten zachtjes pruttelen.
Al die smaken krijgen de kans om lekker in dat vlees te trekken.
Voeg tenslotte de champignons en de rest van de groente toe.
Schep het geheel regelmatig goed door zodat hat niet aanzet aan de pan.
Laat het geheel lekker 3 uur laten sudderen.
Zorg er wel voor dat het geheel niet droog komt te staan, voeg desnoods nog wat bouillon toe, maar maak het geheel niet te nat dit komt de smaak niet ten goede.
Nu heb je botermals gekruid rundvlees met een heerlijk gestoofde groenten.
Even proeven en eventueel nog wat op smaak brengen met wat extra kruiden.
Serveer dit met aardappels of rijst.

Serveersuggesties

TIP: het geheel een dag van te voren klaar maken. Op een koele plak weg zetten beneden de 10 °C maar niet in de koelkast De volgende dag is het geheel weer langzaam warm maken, boven de 80 °C Dit komt de smaak ten goede en zal het nog lekkerder zijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stoofpotje rundvlees en groente recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven