Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Surinaamse Bami recept
Surinaamse Bami recept

Surinaamse Bami


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bieflappen klein snijden en met de knoflook en ui vlug bruin bakken in ongeveer 15 minuten. Doe daar de zwarte peper, ve-tin, kentjoer, laos bij en roer deze goed om, dan voorzichtig de salem bladeren erbij en het geheel met een klein beetje water afblussen (niet te veel water gebruiken). Doe er een flinke scheut ketjap bij en dan het geheel laten sudderen op een heel laag pitje tot het gaar is. Wel af en toe roeren. Als het gaar is dan maak je het af met gefruite uitjes en vers gehakte selderij. De spaghetti kook je in ruim kokend water zoals op de verpakking staat alleen doe je in het water 2 flinke scheuten ketjap. Je water moet goed donker zijn. Je mag de bodem niet kunnen zien van de pan. Klop de eieren los met een scheutje melk en doe daar wat zout, peper en knoflook bij. Voeg daar fijn gesneden selderij aan toe en maak daar hele dunne flensjes van. Rol deze op en snijd ze in reepjes. Doe dit allemaal in een schaal en zet deze samen met de gefruite uitjes op tafel. Eet smakelijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit surinaamse bami recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven