Uien gestoofd
Ingrediënten
- 1 kilo uien, in ringen gesneden
- half pakje roomboter
- 1 eetlepel wijnazijn of meer naar smaak
- zout
- runderbouillonblokjes naar smaak
Bereidingswijze
(niet bakken). Voeg de rest van de roomboter er bij en laat deze smelten. Roeren en doe het vuur iets hoger. Voeg zout en 2 eetlepels azijn toe en maak van de bouillonblokjes een bouillon. Voeg deze scheut voor scheut toe (gebruik zoveel bouillonblokjes als je zelf wilt). Doe er een flinke schep suiker bij en laat het lekker op een zacht pitje stoven of moren.
Serveersuggesties
Vroeger ging het stoven op een petroleumpit. Het gaf een hele prettig sfeer, de reuk vulde de keuken..... Nostalgie.
Meer Recepten
- Gestoofd lam4 porties
3 uur
frans17 - Djoera gos (droog gestoofd rundvlees)4 porties
2 uur en 15 minuten
caro - In bokbier gestoofd rundvlees4 porties
3 uur en 20 minuten
estherdanielle
Allergenen Informatie
Voor dit uien gestoofd recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Recensies
Het recept Uien gestoofd heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
-
Dat kan, we eten er gewone gekookte aardappelen bij van een kruimige soort. Vroeger werd dit veel gegeten op de vrijdag.Ik heb het dan over de jaren 50-60. Dit gerecht werd zonder vlees gegeten. De ui... Lees reactieMa-griet gaf dit recept op 8 januari 2013 5 uit 5 sterren
-
Beste Margriet, Kun je me vertellen met welk gerecht je de uienstoof combineert? gr, NatasjaNselderbeek gaf dit recept op 7 januari 2013 5 uit 5 sterren
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Stoofschotels
- Uien gestoofd