Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte selderijballetjes met witte selderij, ui en tomaat recept
Witte selderijballetjes met witte selderij, ui en tomaat recept

Witte selderijballetjes met witte selderij, ui en tomaat


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kuis de witte selderij, ontdraden en in stukjes van 1/2 cm snijden. De bladeren mogen er ook bij op de zelfde manier gesneden. Laat de witte selderij bijna gaar koken in water met wat zout. Ondertussen de uien kuisen en in reepjes snijden. Indien U verse tomaten gebruikt, deze 1 minuut in kokend water dompelen en het vel verwijderen, in stukken snijden en pitten verwijderen. Het gehakt met de eieren en verkruimelde beschuiten goed mengen, maak er dan balletjes van, iets groter dan soepballetjes. Giet de selderij af, bewaar de selderij en het kookvocht. Doe de boter in de grote kookpan en laat de uien zweten tot ze doorschijnend worden, opgepast niet bruinen. Giet wat kookvocht bovenop. Doe dan alle overige groenten erbij en overgiet deze met het kookvocht, iets hoger dan de groenten, even roeren Het tomatenconcentraat bijvoegen tot U de gewenste kleur bekomt. (eventueel) De klontjes suiker erin om het zuur van de tomaten wat weg te werken. Peper en zout naar smaak. Laat dit alles aan de kook komen al roerend. Zet nu uw stoofpot op het kleins mogelijke vuurtje en plaats de balletjes boven de groenten in het kookvocht. Indien U ze allemaal niet kunt plaatsen, wacht dan tot deze verkleuren en leg de rest er bovenop. Na 10 minuten kijken of uw stoofpot lichtjes kook, anders het vuur iets verhogen. Het overblijvende kookvocht gebruiken om de stoofpot wat vloeibaarder te maken, indien nodig. Lekker een 3 4 uur laten sudderen, soms wat omroeren om verbranden te vermijden. Als laatste met wat bloem in water vermengd of express dikmiddel wat bijwerken en nog even laten koken, deze stoofpot mag redelijk dik zijn, vooral niet soepachtig. Kan eventueel ook met groene selderij, de smaak van de selderij komt er dan wel meer tot uiting. (variante naar smaak) Ik bereid deze stoofpot in een grotere hoeveelheid, we eten er lekker van met wat bloemige gekookte aardappelen. De rest na afkoeling doe ik dan in porties en de diepvrieskast in. Zoals alle stoofschotels zijn ze nog lekkerder de dag na bereiding. Wel enkele uren werk, maar echt de moeite waard, vooral als je er dan nog in de vriezer zitten hebt.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit witte selderijballetjes met witte selderij, ui en tomaat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven