Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chili con carne met lamsgehakt recept
Chili con carne met lamsgehakt recept

Chili con carne met lamsgehakt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de olijfolie heet worden in een ruime kookpot
Voeg de gesnipperde uien, geraspte wortel, fijngesnipperde selderij en knoflook toe en laat lichtjes bruinen. Laat het gehakt meebakken. Schep het regelmatig om en druk het met een vork uiteen tot u korrelig en goed gebakken vlees bekomt. Blus met rode wijn en laat uitdampen. Voeg de melk toe en laat eveneens uitdampen.
Voeg de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe. Schep goed om en kruid het geheel met de specerijen.
Laat 20 minuten zachtjes inkoken. Voeg de uitgelekte bonen toe en laat verder 25 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig om. De chili con carne mag niet te droog worden (indien nodig giet u er wat vleesbouillon bij).

Intussen kookt u de rijst gaar in 2 soepkoppen lichtgezouten water.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chili con carne met lamsgehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven