Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktballetjes in tomatensaus recept
Gehaktballetjes in tomatensaus recept

Gehaktballetjes in tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de tomaten in partjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Voeg de tomaat, wijn en laurier toe. Laat het mengsel op laag vuur zachtjes pruttelen tot een dikke tomatensaus ontstaat. Roer regelmatig. Kneed de ui, knoflook, ei en beschuit door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met tijm, majoraan, zout en peer en vorm er ca. 15 balletjes van. Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schep de balletjes door de tomatensaus en laat ze op een laag vuur in ca. 15 minuten gaar worden. Afwerking: Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper. Schep de balletjes met de tomatensaus in kleine schaaltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktballetjes in tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven