Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spaanse borrelballetjes recept
Spaanse borrelballetjes recept

Spaanse borrelballetjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de chorizo, de spaanse pepers (zonder zaadjes) en de gepelde ui in kleine stukjes en meng deze met de paprikapoeder en de eieren door het gehakt. Vorm van dit mengsel mini balletjes. Kruis de vleestomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze dan in blokjes. Verhit de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in 10 min. Haal deze uit de pan, voeg de tomatenpuree toe aan het braadvet, meng de blokjes vleestomaten en de cognac of vieux erdoor. Verwarm de saus, laat deze wat inkoken en voeg peper, zout en de geperste teentjes knoflook toe. Pureer de saus met een staaf mixer en voeg naar smaak wat sambal en room toe. Giet de saus over de gehaktballetjes in een schaal en presenteer er stokbrood of vloerbrood bij en natuurlijk een glas heerlijke rode spaanse wijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spaanse borrelballetjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven