Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Thaise kipcurry recept
Thaise kipcurry recept

Thaise kipcurry


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de wortels schoon en snij ze in plakjes. Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes. Pel en snipper de ui . Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in repen. Verhit de olie en fruit hierin de currypasta ongeveer 30 seconden. Voeg achtereensvolgens ui, wortel en de paprika toe en fruit alles omscheppend ongeveer 5 minuten. Voeg dan de zoete aardappel en kippendij toe en roerbak tot de stukken kip wit verkleuren. Schenk de kokosmelk en ongeveer 200 ml water toe en breng het aan de kook. Draai de warmtebron laag en laat alles zonder deksel ongeveer 1 5 minuten zachtjes stoven, Voeg haverwege de kerstomaten toe. Bestrooi de curry voor het serveren met de gehakte kruiden.

Serveersuggesties

Wees alert op de scherpte van de curry pasta. Begin met minder dan in het recept staat aangegeven en voeg dan eventueel wat extra toe. De scherpte hangt af van het merk en de soort curry pasta.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit thaise kipcurry recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven