Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tonijn met Salsa verde recept
Tonijn met Salsa verde recept

Tonijn met Salsa verde


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de salsa verde het eerst. Was en hak de groene kruiden. Meng de citroensap en mosterd en schenk hier al roerend de olijfolie bij. Laat de ansjovis uitlekken en hak de filets grof. Pel de knoflook en pers deze boven de dressing uit. Voeg stukjes ansjovis, kappertjes en kruiden toe en meng kort met een staafmixer. Het mengsel moet wel structuur blijven behouden en mag een egale massa worden. Kruid de tonijn met zout en peper en bestrijk de filets met olie. Verhit een grillpan. Grill de tonijn, afhankelijk van de dikte in ca. 4 minuten zodat ze nog mooi roze van binnen zijn. Serveer de salsa verde bij de gegrilde tonijn.

Serveersuggesties

Lekker in dit seizoen is het op bij de gegrilde tonijn gegrilde groene asperges te serveren (die ook weer erg lekker smaken in combinatie met de salsa verde). Hakveer hiervoor de aspergers in de lengte en grill ze (bestreken met weinig olijfolie) eerst met het snijvlak naar beneden, keer ze dan om en grill de andere kant.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tonijn met salsa verde recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven