Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaas in bladerdeeg uit de oven recept
Varkenshaas in bladerdeeg uit de oven recept

Varkenshaas in bladerdeeg uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kruid de varkenshazen met peper en zout. Vouw het dunne uiteinde om, en bind dit vast met kookgaren. smlet boter en een beetje olie in een grote koekepan, en als de boter bruin en heet is bak dan snel de varkensgazen rondom aan. Schroe ze dicht asls het ware. Neem de hazen uit de pan en laat ze afkoelen op een bord.
Bak intussen in het bakvocht de gesnipperde ui totdat ze gkazig is. Voeg de klein gesnede parma ham en de in kleine stukjes gesneden zontomaatjes toe, evenals dde baby spinazie. Bak enkeele minuten totdat de spoinazie is geslonken. Neem alles uit de pan en laat afkoelen.
Strooi wat bloem op een aanrecht en rol de ontdooide bladerdeegplakjes uit to ze ongeveer 2 x zo groot zijn.
Sbijd de afgekoelde varkenshaas en twee stukken en verwijder het kookgaren. leg een halve varkenshaas op een plak uitgerold bladerdeeg
smeer de bovenkant in met een eetlepel grove mosterd. ,
Leg hier een plak rauwe ham bovenop en vouw de uiteinden onder de varkenshaas, . Leg de massa van ui, zontomaat, parmaham en babyspinazi op de plak ham. Smeer de randen van de bladerdeegplak inm met de losgeklopte eieren. Dek het geheel af met de twede plakbladerdeeg. Druk meteen vork de randen goed op elkaar, en snijdt het overtollige bladerdeeg eraf. Herrhaal dit met de overige stukken varkenshaas, totdat je vier pakketjes hebt. Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei. Plaats de pakketjes op een rooster met bakpapier in het midden van een op 220 graden voorverwarnmde oven en bak het geheel in ca 20 a 30 minuten, afhankelijk van de dikte van je pakketjes, totdat het bladerdeeg mooi van kleur is geworden.

Serveersuggesties

Lekker met gebakken krieltjes, geglaqceerde worteltjes, roergebakken witlof en roergebakken gebakken groene aspergepunten. Sla mag niet ontbreken!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit varkenshaas in bladerdeeg uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Varkenshaas in bladerdeeg uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Jammer dat de medaillons veel te gaar zijn, omdat de bereidingstijd van het bladerdeeg dat vraagt.
  Wilsophie gaf dit recept op 22 februari 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven