Flensjes met romige spinazie-paddenstoelenvulling

Ingrediënten

+ -
print

Voor de flensjes:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Garde
  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de flensjes.
  2. Klop in een kom de met een mespunt zout.
  3. Breek het erboven en schenk de erbij.
  4. Klop het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
  5. Verhit in een kleine koekenpan (ca. 20 cm doorsnede) telkens wat olie en bak met het beslag 8 flensjes.
  6. Leg ze op een bord.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  8. Maak de vulling.
  9. Ontdooi en verwarm de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
  10. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken.
  11. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de en 1 minuut.
  12. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 4 minuten mee.
  13. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  14. Meng de spinazie door de paddenstoelen en roer er de en het citroenrasp door.
  15. Breng op smaak met zout en peper.
  16. Verdeel het spinaziemengsel over de flansjes en rol ze op.
  17. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en strooi er de over.
  18. Zet de flensjes in de oven tot de gesmolten is.
  19. Serveer met een tomaten salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, ricotta, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
401 kcal
20%1604 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
52 g.
20%208 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Flensjes met romige spinazie-paddenstoelenvulling