Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde courgettes met champignons en quinoa recept
Gevulde courgettes met champignons en quinoa recept

Gevulde courgettes met champignons en quinoa


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak eerst de gevulde courgettes ovenklaar, begin dan aan de champignons zodat ze tegelijk in de oven kunnen. Bereiding courgettes: Verwijder het kroontje en de pitjes van de tomaten. Snijd ze dan in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Schep met een kleine lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit en snijd dit in stukjes. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en roerbak hierin de ui en knoflook en in stukjes gesneden paprika. Voeg dan de stukjes tomaat, kruiden, gesneden jalapeņo (eventueel zonder pitjes) en stukjes courgette toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak dit nog 1 minuut op een matig vuur. Schep het mengsel in de uitgeholde courgettes en doe de MonChou (wat losgeklopt met een vork) erover. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten op 180 graden Celsius. Bereiding champignons: Wrijf de champignons schoon en haal de steeltjes er voorzichtig uit. Maak het kapje goed leeg met een lepel, er moet een eidooiertje in passen. Snijd de steeltjes in kleine stukjes, voeg peper en zout toe en fruit ze. Voeg de in stukjes gesneden basilicum toe. (Houd wat basilicumblaadjes achter als garnering). Met dit mengsel vul je nu de champignons tot halfvol. Leg op de vulling een paplepel boursin en een drupje olie. Zet de champignons 10 minuten in de oven op 180 graden C. Kook de Quinoa, volgens de gebruiksaanwijzing in een kwartiertje gaar. Haal de champignons uit de oven en doe ze per stuk apart in een vuurvast bakje. Breek er een ei op, het eiwit mag eraf lopen, het eigeel moet in de champignon vallen. Doe wat peper en zout op de eidooier en zet de bakjes nog 15 minuten in de oven, tot het eigeel gestold is. Versier de champignon op het bord met wat verse basilicumblaadjes. Zet de champignon samen met een halve gevulde courgette op een bord en geef hierbij de gekookte Quinoa.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde courgettes met champignons en quinoa recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven