Husse met je neus er tussen
- Nederland
- Vegetarisch
- 4 portie(s)
- 30 minuten
- 40 minuten
- vageterrier
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 2 grote uien
- 8 winterwortels
- 4 eieren
- 4 vegetarische worstjes
- jus naar smaak
Bereidingswijze
Snijd de ui in ringen en snij de winterwortel in stukjes.
Kook de aardappelen samen met de ui en wortel in een ruime pan met water zodanig dat het net niet onderstaat (van te veel water gaat er veel smaak verloren) Met de deksel op de pan
Verwarm de worsten ondertussen in een oven op ongeveer 200 graden celsius
Kook de eieren hard
Controleer na ongeveer 15- 20 minuten of de aardappelen en wortels gaar zijn (als je er met een vork makkelijk in kan zijn ze gaar) en giet af
Stamp de aardappelen, wortels en ui doorelkaar
Maak de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking
Zet vier borden klaar en verdeel de hutspot over de borden
Pel de eieren en halveer ze
Druk ze met de bolle kant in de hutspot naast elkaar in de bovenste helft van het bord (zodat je twee ogen krijgt, laat wat ruimte open)
Snijd de worsten doormidden en leg op elk bord een halve worst tussen de 'ogen' in (bolle kant naar beneden, afgesneden kant naar boven) Je hebt nu een neus met neuspunt!
De overige helften snijd je plakjes van en vormen de monden
(je kan ook het worstje in de lengte doormidden snijden om 2 lippen te vormen)
Serveer de jus er apart bij
Serveersuggesties
Eet smakelijk (en voel je niet bekeken tijdens het eten)
Meer Recepten
- Risotto met zomergroenten4 porties
45 minuten
svanderfange - Preistampotje met noten en shii-takes4 porties
15 minuten
meikevanderlaan - Lasagne met paddestoelen4 porties
1 uur
frientje
Allergenen Informatie
Voor dit husse met je neus er tussen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vegetarisch
- Husse met je neus er tussen