Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kikkererwten-rolletjes met perzikdip recept
Kikkererwten-rolletjes met perzikdip recept

Kikkererwten-rolletjes met perzikdip


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kikkererwten goed laten uitlekken in een zeef. Tijmblaadjes van de takjes trekken. Kikkererwten, tijm en de eieren in grote schaal doen en fijn pureren (kan ook met de hand). Ui en knoflookteen pellen en klein snijden. In koekenpan beetje olie verhitten en hierin de ui en knoflook lichtbruin aanbakken. Toastbroodkruimels toevoegen en stevig kruiden met het kerriepoeder, zout en peper. De massa in de schaal met kikkererwten doen en stevig doorkneden. Vorm nu met licht vochtige handen duimdikke rolletjes en druk deze licht door de sesamzaadjes. Zet de kikkererwtenrolletjes koel weg tot verder gebruik.

Perziksaus:De perziken goed laten uitlekken en samen met de mosterd, citroensap en de gemalen amandelen pureren, op smaak maken met zout en peper. Zet de saus koel weg.

Rest van de olie verhitten in de koekenpan en de kikkererwtenrolletjes in 6 minuten weerzijds goudbruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier. Kikkererwtenrolletjes samen met de perzikdip serveren.

Serveersuggesties

In plaats van perzik kun je ook rijpe mango nemen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kikkererwten-rolletjes met perzikdip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven