Linzen met courgette en pittige kruiden

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Indien gebruikt:
  2. De in een droge pan even roosteren.
  3. Pan goed blijven schudden, ze verbranden zeer snel.
  4. De onafgedekt koken in ruim water.
  5. Afgieten.
  6. Ondertussen 20 a 25 gram van de boter smelten in een grote (koeken)pan en hierin ui, knoflook, krukuma, , , en fruiten tot de ui bijna gaar is.
  7. Dan de courgettestukken erdoor en fruiten tot beetgaar.
  8. Nu gaan de en de rest van de boter erdoor en zoveel warme bouillon als je wilt.
  9. Het hangt ervan af hoe droog of hoe nat je het gerecht het liefst hebt.
  10. Alles al roerend opwarmen.
  11. Pan van het vuur nemen, de door de roeren, de in een schaal overdoen (en bestrooien met de ).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentenbouillon en boter of margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • groentenbouillon en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentenbouillon
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentenbouillon en boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Linzen met courgette en pittige kruiden heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Wij maken het voor 2 personen, maar dan wel met ± 1 pond courgette. Op die manier vinden we het allebei erg lekker.
Sytske 10 december 2015
Net het gerecht gemaakt, precies als beschreven, maar het is echt niet lekker en ligt in de vuilnisbak.
Miranda 18 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
57 kcal
2%228 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Linzen met courgette en pittige kruiden