Stoofpotje van linzen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Spoel de onder koud water en breng ze in ruim water aan de kook.
  2. Laat ze koken tot ze gaar zijn.
  3. Kook de apart af in ruim water, als deze gaar is afgieten.
  4. De , , , aardappel, tomaat en schoonmaken en in de gewenste vorm en grootte snijden.
  5. Verhit de en fruit hierin de fijngesnipperde , knoflook uit de pers zonder dit te laten kleuren.
  6. Voeg de overige kruiden en specerijen (, gember, kruidnagel, laurier, en ) toe en laat dit enkele minuten op zeer laag vuur 'garen'.
  7. Voeg alle gesneden groenten toe samen met de , breng dit aan de kook en laat dit voor 10 minuten zachtjes garen.
  8. Voeg de toe met wat weekwater, breng het wederom aan de kook en laat dit ca. 5 minuten zachtjes koken.
  9. Voeg de toe en meng alles, zorg dat u een pan heeft die afgesloten kan worden!
  10. Plaats deze pan met deksel in een voorverwarmde oven van 150 graden C.
  11. Laat de stoofpot voor ca. 45 minuten in de oven.
  12. Controleer zo nu en dan of er nog genoeg vocht in zit en voeg zonodig water of toe.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Stoofpotje van linzen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wat is dit lekker zeg! Komt zeker vaker op het menu!
Eveline Noordhuis 5 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
201 kcal
10%804 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofpotje van linzen