Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Risotto met champignons en doperwten recept
Risotto met champignons en doperwten recept

Risotto met champignons en doperwten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm een pan met een scheut olijfolie en een klont roomboter. Bak hierin de fijn gesneden sjalot en knoflook. Voeg na een paar minuten de in plakjes gesneden champignons toe en pak op middelhoog vuur. Voeg nu de rijst toe en verwarm een paar minuten onder af en toe roeren. Blus af met de witte wijn en laat deze verdampen. Voeg nu stapsgewijs de bouillon toe en kook op laag vuur met de deksel op de pan. Als de bouillon is verdampt voe je nieuwe toe. Na ongeveer 2 5 minuten is de rijst gaar. Voeg 5 minuten voor het einde de bevroren erwten toe en knijp het sap uit het schijfje citroen in de pan.
Eventueel kan je extra olie toevoegen om de rijst nog smeu´ger te maken.

Serveersuggesties

Serveer met een stukje gegrilde tonijn en een gegrild bos-uitje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit risotto met champignons en doperwten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven