Risotto met champignons en doperwten
- Herkomst Nederland
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van battum80
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verwarm een pan met een scheut en een klont .
- Bak hierin de fijn gesneden sjalot en knoflook.
- Voeg na een paar minuten de in plakjes gesneden champignons toe en pak op middelhoog vuur.
- Voeg nu de rijst toe en verwarm een paar minuten onder af en toe roeren.
- Blus af met de witte en laat deze verdampen.
- Voeg nu stapsgewijs de bouillon toe en kook op laag vuur met de deksel op de pan.
- Als de bouillon is verdampt voe je nieuwe toe.
- Na ongeveer 25 minuten is de rijst gaar.
- Voeg 5 minuten voor het einde de bevroren erwten toe en knijp het sap uit het in de pan.
Eventueel kan je extra olie toevoegen om de rijst nog smeuïger te maken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Risotto a la Draconia430m
-
Recept
Risotto met schorseneren440m
-
Recept
Gevulde courgettes met champignons en quinoa41u
-
Recept
Curry van champignons45m
-
Recept
Gevulde paprika met bruine rijst, kastanje champignons, aardappel en pesto uit de oven435m
-
Recept
Vegetarische pasta met champignons en paprika445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon en wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon en roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 367 kcal | 18% | 734 kcal |
Vetten | 33 g. | 47% | 66 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 10 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |