Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spruitjessalade recept
Spruitjessalade recept

Spruitjessalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Brood in kleine blokjes snijden en op een bakblik leggen en ongeveer 6 minuten in een voorverwarmde oven ( 200 graden)krokant bakken. Vervolgens het brood uit de oven halen en laten afkoelen. De pijnboompitten in een pan zonder olie goudgeel roosteren. Spruitjes schoonmaken en in tweeŽn snijden en beetgaar koken in water met wat zout toegevoegd( 12.5 minuten). Daarna de spruitjes goed laten uitlekken in een vergiet. De kerstomaatjes snijd je in tweeŽn. Nu maak je de dressing die je aanlengt met 100 ml water, olijvenolie, peper naar smaak, goed roeren. Nu snijd je de zongedroogde tomaatjes klein en mengt dit door de dressing net als de spruitjes en de stukjes geroosterd brood. Laat een paar minuten staan zodat de smaken goed doortrekken. Als laatste strooi je er de pijnboompitten overheen en nog wat (verse) peper.

Serveersuggesties

Een lekkere stevige salade die ook geschikt is als maaltijdsalade. De spruitjes kunnen koud maar ook lauw door de salade gemengd en gegeten worden.

Allergenen Informatie

Voor dit spruitjessalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven