Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Vega-kaaspate


Ingrediënten


Bereidingswijze


De oven voorverwarmen op 160 graden celsius.
De ui, de rode peper, en de knoflook versnipperen en de prei in dunne fijne ringetjes snijden. Alles vermengen en glazig smoren in de olie. Doe in een mengkom de kaas, het speltmeel, de eieren, de havermelk, de mosterd, de peterselie, de 6-kruidenmix en de gebakken ui.
Meng alles goed dooreen met een staafmixer en breng op smaak met zeezout, nootmuskaat en smaakversterker. Als de smaak oké is, doe dan de massa in het bakblikje en zet het 45 minuten in de oven (een richel onder het midden).
Zet onder in de oven een bakje water tegen het uitdrogen! Controleer met een sate-pen of de pate gaar is. Laat het blikje daarna even afkoelen en stort het dan uit. Je hebt dan ongeveer 300 gram pate.

Serveersuggesties

Verdeel de pate in 6 porties voor bij de maaltijd. De pate is ook lekker op spelt- of ander brood met een likje mosterd. Het bakblikje is een cake-blikje met een lengte van 15 cm en is voorzien van een anti-aanbaklaag. Het is o.a. te koop bij de AH filialen. (*) Voor de receptuur van de 6-kruidenmix zie het recept "linzensoep".

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vega-kaaspate recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven