Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vega-pastete recept
Vega-pastete recept

Vega-pastete


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een droog en een nat mengsel. Het droge mengsel: Meng in een schaaltje de paneermeel, rijstebloem, boekweitgrutten, gistvlokken, kerrie, zout, rookkaas, maizena en bami/nasi-kruiden. Zet het schaaltje even apart. Het natte mengsel: Vermeng de fijngehakte sjalot met de geraspte gember en de fijnverdeelde knoflook en bak het mengsel in de boter totdat de sjalot glazig en lichtbruin is. Week het in stukjes gesneden brood een paar minuten in de groentebouillon en knijp het uit. Doe het water bij het gebakken sjalotmengsel en verwarm nog even door op restwarmte. Voeg dan toe: Een scheut maggi, de sambal, de mosterd en het brood. Roer de massa en doe dan het schaaltje met het droge mengsel erbij. Roer door en kluts tenslotte de eieren erdoor tot een smeuige massa ontstaat. Verwarm de oven voor op stand 175 graden Celcius. Bekleed de bodem van een springvormpje (16 cm diameter) met bakpapier. Smeer de bodem en de opstaande rand in met boter en bestuif de boter met rijst- of paneermeel. 8Bak de pastete in het midden van de oven op een rooster in 45 minuten bruin en gaar. Controleer de gaarheid met een satepen! Bak de eerste 30 minuten de pastete onbedekt en de rest van de baktijd afgedekt met een glazen ovenschaaltje om uitdrogen te voorkomen. Zet een braadslede onder de springvorm om het eventuele lekvocht op te vangen. Laat de springvorm een paar minuten afkoelen en stort dan de pastete uit. Laat de pastete verder afkoelen in de koelkast in een afgesloten bakje.

Serveersuggesties

De pastete in dunne plakken (0,5 cm) snijden en en dan de plakjes aan beide kanten lichtbruin bakken in de boter net als balkenbrij. Serveren met sneden tarwe- of haverbrood, volkoren crackers, roomboter en een glas koude melk. Geniet!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vega-pastete recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven