Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vegetarische ballen recept
Vegetarische ballen recept

Vegetarische ballen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een droog mengsel van havermout, broodbrokjes, gekruide uitjes, geraspte kaas, peterselie, gistvlokken, kerriepoeder, paprikapoeder en maizena.
Maak een nat mengsel: Breng het water in een pannetje, met deksel, aan de kook en voeg dan de gedroogde bami- of nasikruiden toe. Zachtjes ca. 10 minuten verwarmen tot de kruiden gaar zijn en doe er dan de gekookte rijst bij. Haal het pannetje van de warmtebron.
Smelt in een koekenpan de roomboter met de sambal de knoflook en de mosterd en roer het droge- en het natte mengsel er doorheen.Doe er tenslotte nog een normaal scharrelei bij en roer alles goed door elkaar.Je hebt dan ongeveer 300 gram mengsel.
Verdeel het mengsel in 6 porties en draai er ballen van met iets vochtige handen. Druk de ballen plat en bak ze in de koekenpan (op laag vuur) tot ze aan beide zijden mooi bruin zijn.
"Bon appetit".

Serveersuggesties

Lekker op een bruine boterham met ouderwetse mosterd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vegetarische ballen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven