Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zonnige polenta met regenbooggroenten recept
Zonnige polenta met regenbooggroenten recept

Zonnige polenta met regenbooggroenten


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Schil en snijd de biet, wortelen en zoete aardappel. Ontlijst de gele paprika en snijd in grove stukken. Snijd de venkel in plakjes, verdeel de broccoli in roosjes, snijd de ui en knoflook fijn en rasp de verse gember. Plaats al deze groenten in een bamboe stoommandje en plaats het boven kokend water (of gebruik een stoompan). De hoeveelheid water moet ongeveer 250 mililiter zijn. Stoom de groenten beetgaar. Verwijder het stoommandje en doe de groenten in een glazen schaal. Week 9 amandelen een minuut in kokend water terwijl de groenten stomen. Laat uitlekken, haal het velletje van de amandelen, hak de amandelen grof in stukjes en rooster ze in een antiaanbakpan tot ze een beetje bruin zijn geworden. Als de groenten gestoomd zijn gebruik je het zelfde water, kleur het met paprikapoeder rood en voeg een snufje selderijpoeder toe. Draai het vuur laag en strooi de polenta langzaam in het water. Roer met een houten lepel met de klok mee (11 minuten) tot de polenta stevig en romig is. Voeg basilicum, babyspinazie toe en een paar scheutjes olijfolie. Sprenkel tamari en balsamicoazijn over de groenten (naar smaak). Schep de groenten om. Verdeel de polenta over het midden van het bord en schep er de groenten over. Strooi de geroosterde amandelen erover. Sat nam.

Serveersuggesties

Dit gerecht versterkt de wortelchakra door de voedzame kwaliteit van de polenta. Door de snelle bereidingswijze van dit gerecht blijven de voedingswaarden van de ingredienten bewaard.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zonnige polenta met regenbooggroenten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven