Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zwarte ogenbonen in pittige saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een pasta van ui, gember, knoflook, en groene peper in de keukenmachine. Verhit de olie en voeg nigella en komijnzaad toe. Tel tot tien en voeg het uimengsel toe. Bak en roer tot het goudbruin kleurt. Voeg een eetlepel water toe als het mengsel dreigt aan te branden. Voeg zout en specerijen toe. Bak nog een paar minuten en voeg beetje bij beetje de yoghurt toe. Blijf roeren! Voeg de uitgelekte, gewelde bonen toe en roer goed door. Voeg na een minuut het water toe en laat met een deksel op de pan zo'n 1,5 uur pruttelen. Regelmatig roeren. Als de bonen gaar zijn met verse koriander serveren.

Serveersuggesties

In de snelkookpan versnel je het kookproces aanzienlijk maar pas op: bij te lang koken krijg je bonenpap!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zwarte ogenbonen in pittige saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven