Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperges en zalm met hollandaisesaus recept
Asperges en zalm met hollandaisesaus recept

Asperges en zalm met hollandaisesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de asperges, schil ze en snijd houtige uiteinden af. Kook ze met wat zeezout in ruim water met het deksel op de pan. Als het water kookt de warmtebron zachter zetten en 8 minuten zachtjes doorkoken. Zet dan de warmtebron uit en laat ca. 15 minuten nagaren. Neem de asperges uit de pan en houd ze warm. Bewaar 400 milliliter kookvocht. Kook het ei hard, laat afkoelen en snijd in zeer kleine stukjes.  Dep de zalm droog en snijd hem in 8 stukken. Bedruppel hem met het citroensap. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak hierin de stukken zalm ca. 3 minuten per kant. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de ham in zeer kleine stukjes. Giet voldoende kookvocht voor de saus in de pan. Voeg het poeder toe en maak de saus volgens aanwijzing verpakking. Voeg de ham en het ei toe. Neem de pan van het vuur en klop de boter in gedeelten erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Was de dille en snijd hem fijn. Dien alles op en bestrooi het geheel met dille.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit asperges en zalm met hollandaisesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven