Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebotok bandeng (gestoomde makreel pakketjes) recept
Bebotok bandeng (gestoomde makreel pakketjes) recept

Bebotok bandeng (gestoomde makreel pakketjes)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de makreel schoon verwijder de graten kop en staart.
Verwijder de huid van de makreel en snij het vlees in stukjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de paprika’s schoon en snij deze in kleine blokjes.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Fruit de ui, paprika's, peteh en de lomboks tot deze glazig zien.
Meng de makreel er tussen door.
Schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Bak het geheel tot alles goed ingetrokken is in de makreel.
Daarna de kencur naar smaak erbij doen.
Voeg dan de kokos er doorheen zoveel als je lekker vindt.
Dan het geheel verdelen in kleine porties en in bananenblad wikkelen tot pakketjes en binden het geheel goed dicht.
Even nog 20 ŕ 30 minuten stomen zodat de geur van het bananenblad erin trekt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebotok bandeng (gestoomde makreel pakketjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven