Brik
- Herkomst Tunesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Kook de gaar en giet ze af en stamp ze tot puree.
Leg de gestampte aardappels op de deegvellen en maak er een kuiltje in.
Breek steeds een ei boven het kuiltje en verdeel de ,peterselie,zout,peper over.
Bestrijk de deegranden met .
Vouw de deegvellen diagonaal dicht tot een driehoek of een halve maan.
Druk de deegranden goed aan tot alles ook goed dicht zit.
Verhit in een wok de en frituur tot de briks goudbruin en gaar zijn. - Dit is even uitzoeken, maar doorsnee genomen rond de 14-15 minuten.
- Denk er wel aan dat de niet te heet is maar ook niet te warm.
- De deegvellen kunnen bij te koude te veel opnemen, en bij te hete krijg je de goudbruine kleur wel maar de inhoud is dan iets minder.
- Het is een kwestie van uitproberenl
Bij het uit de halen even laten uitlekken op een stukje keukenpapier. - Daarna besprenkelen met citroensap.
Variaties op Brik
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Abrikozentaart | 2 | Taart en gebak |
Tagliatelle met abrikozen | 1 | Pastagerechten |
Abrikozen-sinaasappelcake | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eiwit
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1183 kcal | 59% | 4732 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |