Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brik recept
Brik recept

Brik


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappelen gaar en giet ze af en stamp ze tot puree.
Leg de gestampte aardappels op de deegvellen en maak er een kuiltje in.
Breek steeds een ei boven het kuiltje en verdeel de tonijn,peterselie,zout,peper over.
Bestrijk de deegranden met eiwit.
Vouw de deegvellen diagonaal dicht tot een driehoek of een halve maan.
Druk de deegranden goed aan tot alles ook goed dicht zit.
Verhit in een wok de olie en frituur tot de briks goudbruin en gaar zijn. Dit is even uitzoeken, maar doorsnee genomen rond de 14.5 minuten. Denk er wel aan dat de olie niet te heet is maar ook niet te warm. De deegvellen kunnen bij te koude olie te veel olie opnemen, en bij te hete olie krijg je de goudbruine kleur wel maar de inhoud is dan iets minder. Het is een kwestie van uitproberenl
Bij het uit de olie halen even laten uitlekken op een stukje keukenpapier. Daarna besprenkelen met citroensap.

Allergenen Informatie

Voor dit brik recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven