Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cabillaud  l'Italienne recept
Cabillaud  l'Italienne recept

Cabillaud l'Italienne


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vul een pan, die groot genoeg is om de kabeljauw te bevatten, met water. Doe er wat zout bij, breng het aan de kook en pocheer hierin tien minuten de vis. Schil en hak ondertussen knoflook en ui fijn. Hak ook de basilicum fijn. Smelt de boter in een pannetje, voeg ui en knoflook toe, laat zachtjes fruiten zonder dat het al te snel kleurt. Doe er twee eetlepels tomatenpuree bij, verdun met wat kookwater van de vis en laat de saus 45 minuten sudderen. Als de vis klaar is, laat hem dan uitlekken, bestrooi hem met basilicum en houd hem warm. Zet de oven op 170 graden C. Doe de ansjovis met zijn olie in een pannetje, verwarm dit en laat de ansjovis tot pulp worden op zacht vuur. Doe de ansjovispulp bij de saus. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en doe er de schelpjes in. Controleer na 10 minuten of ze goed zijn. Gedurende deze tijd leggen we de moten kabeljauw op een voorverwarmde dienschaal, doen de tomatensaus er overheen, omringen de vis met de olijven en schuiven de schaal 15 minuten in de oven. Wanneer de schelpjes gaar zijn, gieten we ze af en serveren de macaroni apart bij de vis.

Allergenen Informatie

Voor dit cabillaud l'italienne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven