Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Escalope de saumon au romarin recept
Escalope de saumon au romarin recept

Escalope de saumon au romarin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de sjalotje ragfijn en smoor ze een paar minuten in de helft van de boter zonder te laten kleuren.
Voeg de rozemarijn toe en de witte wijn en de visbouillon.
Laat alles onder af en toe roeren op een laag vuur inkoken tot er de helft van over is.
Giet de saus door een zeef en voeg de creme fraiche en de slagroom toe.
Zet alles weer op het vuur en laat verder inkoken totdat de saus begint te binden.
Snijd de zalm schuin in escalopes van 1 a 1,5 cm dik en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit olie in de koekepan totdat ze begint te roken en bak de zalmescalopes hierin aan beide kanten in ca 2 minuten gaar.
Klop op het laatste moment de resterende boter in vlokjes door de saus en voeg een scheutje citroensap toe.
Maak de saus op smaak met zout en peper.
Giet op voorverwarmde borden een beetje saus en leg hierin de escalopes.
Garneer met rozemarijn.
Geef de rest van de saus er apart bij, serveer onmiddellijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit escalope de saumon au romarin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven