Filets de Bar à la cardamome Compotee de Chorizo, Poireaux

Ingrediënten

+ -
print

Voor de compote:

Voor de gekonfijte tomaten:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koffiemolen
  • Garde
  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Staafmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd het wit van de in plakjes en was en droog deze.
  2. Laat ze in 240 gram smelten op een zacht vuur, voeg de toe en roer zo nu en dan gedurende 15 – 20 minuten en voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd het toe en houd dit warm tot later gebruik.
  3. Snijd de , de tomaat en de in kleine stukjes in een koekenpan met hoge rand.
  4. Wat olie toevoegen en de hierin zachtjes laten pruttelen gedurende 3 à 4 minuten.
  5. Zodra de olie de kleur van de heeft aangenomen de helft van de toevoegen en het geheel 12 minuten laten koken en voeg daarna beetje bij beetje de rest van de bouillon toe.
  6. Verwarm ondertussen in een steelpan de groetenbouillon en voeg de toe en laat dit inkoken.
  7. Voeg de ontpitte toe aan het mengsel en breng dit weer aan de kook.
  8. Laat 3 minuten doorkoken.
  9. Voeg dan de toe en laat weer 2 minuten doorkoken.
  10. naar smaak toevoegen en warm houden tot later gebruik.
  11. Het konfijten van de tomaten:
  12. Snijd de in 2-en en verwijder de zaadjes.
  13. Leg ze op een bakplaat, en er over strooien en wat .
  14. In een traditionele oven:
  15. de oven voorverwarmen op 90 graden C.
  16. en laten konfijten gedurende 2 uur.
  17. Heteluchtoven:
  18. de oven voorverwarmen op 90 graden C.
  19. en laten konfijten gedurende 2 ½ uur. (Dit kan ook een dag van te voren, maar dan wel weer even opwarmen voor het opdienen) In een hakmolen (of oude koffiemolen) de kardemon fijnmalen.
  20. Bestrooi de filets met en en voeg een snuifje van de fijngemalen kardemon toe.
  21. In een koekenpan (anti-aanbaklaag) de filets in wat aan beide kanten licht laten kleuren .
  22. Zodra de met voldoende is ingekookt, 60 gram toevoegen en het mengsel op een laag vuurtje goed kloppen met een garde.
  23. Daarna met de staafmixer de saus emulsioneren.
  24. Op de borden een beetje van de compotee scheppen, 6 halve gekonfijte tomaatjes erbij leggen en wat van het preimengsel, waarop dan de zeebaarsfilet komt te liggen.
  25. Schep hieromheen wat van de en leg er een lange bieslookspriet ter decoratie overheen.
  26. Tips en trucs van de Chef:
  27. Ga spaarzaam om met het en voeg het pas op het laatste moment van het kookproces toe.
  28. Serveer hierbij een Chinon ( Rode wijn uit het Loiredal)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon en runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon en runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon en runderbouillon
  • boter, groentebouillon, chorizo, runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon en runderbouillon
  • room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon en runderbouillon
  • zeebaars is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
635 kcal
31%2540 kcal
Vetten
73 g.
104%292 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Filets de Bar à la cardamome Compotee de Chorizo, Poireaux