Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fish and chips met tartaresauce recept
Fish and chips met tartaresauce recept

Fish and chips met tartaresauce


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd voor de frites de geschilde aardappels in de lengte in staafjes van 6 mm dik. Doe ze in een kom koud water en laat ze 20 minuten weken om overtollig zetmeel te verwijderen. Doe de bloem op een bord en kruid hem met zout en peper. Doe het kruim op een ander bord. Breek het ei in een bord en klop losjes. Kruid het met zout en peper. Haal visfilet door gekruide bloem. Haal ze dan door het losgeklopte ei en laat overtollig ei het bord druipen. Haal ze tenslotte door het broodkruim en druk lichtjes aan. Bewaar in de koelkast tot je de vis gaat frituren. Verhit de frituurolie tot 165 graden C. Giet de staafjes aardappel af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek. Doe de frites in porties in de hete olie en frituur ze circa 5 minuten tot ze krokant maar niet goudbruin aan de buitenkant en van binnen nog iets stevig zijn. Doe er niet teveel tegelijk in de pan, omdat de olie dan niet heet genoeg blijft. Schep de frites met een schuimspaan uit de hete olie en laat ze even uitlekken. Laat ze op een met keukenpapier beklede metalen rooster verder uitlekken. Laat de olie weer op 165 graden C. komen en frituur de rest van de frites. Doe de frites wanneer ze zijn afgekoeld op een met keukenpapier beklede bakplaat en bewaar tot gebruik in de koelkast. Laat ze eerst op kamertemperatuur komen voor u de frites voor de tweede keer frituurt. Meng alle ingrediŽnten voor de tartaarsaus door elkaar en zet die afgedekt in de koelkast. Verhit vlak voor het serveren de olie tot 180 graden C. Frituur ze weer in porties 4- 5 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat de frites uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met zout en schep losjes om. Giet voor de vis zoveel olie in een grote anti-aanbak koekenpan dat de bodem er royaal mee bedekt is en zet op een middelhoog vuur. Leg er, zodra de olie heet is, de gepaneerde visfilets in en bak ze circa 4 minuten goudbruin. Draai de filets om er bak de tweede kant 5 minuten tot die ook goudbruin is. De baktijd hangt van de dikte van de visfilets af. Laat het kruim niet te donker worden. Laat de filets uitlekken op keukenpapier. Verdeel de vis en frites over 2 voorverwarmde borden. Garneer met de takjes peterselie en partjes citroen en dien onmiddellijk op samen met de saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit fish and chips met tartaresauce recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven