Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Forelpaté recept
Forelpaté recept

Forelpaté


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de lente uitjes fijn.
Pers de knoflook uit.
Snijd de dille heel fijn.
Hak de garnalen en forelfilet in stukjes.
Smelt de boter in een pan en voeg de lente-ui en knoflook toe.
Laat 1 minuut bakken.
Meng de garnalen en forel er doorheen en blijf roeren totdat de vis net gaar is.
Voeg dan de cognac toe en laat weer een minuut koken.
Nu slagroom, citroensap, dille en chilisaus erbij en de pan van het vuur nemen.
Wrijf het geheel door een zeef. Breng op smaak met zout en peper.
Zet de paté tot gebruik in de koelkast.
Om te serveren de paté overdoen in een patévorm en garneren met krulpeterselie.
Geef er toast of stokbrood bij.
Je kunt de paté ook in een spuitzak doen (met redelijk grote diameter spuitmond) en op toast of stokbrood spuiten als kant en klaar hapje.
Ook dan garneren met een stukje krulpeterselie.

Allergenen Informatie

Voor dit forelpaté recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven