Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gamba-tempura met sojasaus recept
Gamba-tempura met sojasaus recept

Gamba-tempura met sojasaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Van de gember op siroop wordt alleen de gembersiroop gebruikt.

Zet de frituurpan alvast aan op 190 graden Celsius zodat deze goed heet kan worden. Meng de Japanse sojasaus, ketjap, geroosterde sesamzaadjes, fijngesneden lente-uitjes, suiker en de gembersiroop tot een sausje. Pel de gamba's, maar laat het onderste stukje van de staart zitten. Maak een beslag van het tempurameel en het bier. Haal de gamba's door het beslag en frituur de gamba's in hete olie goudbruin (met 5 gamba's tegelijk gedurende 2.5 minuten). Garneer de borden met wat gemengde sla en serveer de saus bij de gamba-tempura.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gamba-tempura met sojasaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven