Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gambas cubanas (Cubaanse gamba's) recept
Gambas cubanas (Cubaanse gamba's) recept

Gambas cubanas (Cubaanse gamba's)


Ingrediënten


Bereidingswijze


De tomaten aan de onderkant inkruisen, een paar tellen in kokend water houden (aan een vork geprikt), ontvellen, de zaadjes verwijderen en in grove stukken snijden. Bak de garnalen in 1 eetlepel boter tot ze rose zijn, 1 a 2 minuten. Houd ze apart. Smelt in een andere pan in 3 eetlepels boter en fruit hierin ui, knoflook, paprika, laurierblad en peterselietakjes op hoog vuur 1 a 2 minuten, al roerend. Voeg daarna de paprikapoeder, de tomatenstukken en tomatensap, de Nam Pla en de tabasco toe. Zet het vuur laag en laat alles pruttelen tot het wat verdampt is. Zout en peper naar smaak toevoegen. Los de ma´zena op in het water en doe dit bij het tomatenmengsel zodat de saus wat indikt. Breng weer aan de kook en dan op een zeer laag vuur bijvoorbeeld met de pan op een vlammenverdeler ongeveer 5 minuten of het liefst wat langer laten pruttelen. Proeven en indien nodig nog wat smaakmakers toevoegen. Als laatste de garnalen eventjes erdoor roeren en serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gambas cubanas (cubaanse gamba's) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven