Gamba

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Spoel de garnalen af onder stromend water.
  2. Dep ze droog en besprenkel ze met en de .
  3. Breng ze op smaak met en .
  4. Laat de garnalen marineren in de koelkast minstens 10 minuten.
  5. Pel de en de knoflookteentjes.
  6. Halveer de , verwijder de zaadlijsten en snijd de in kleine stukjes.
  7. Schil de , rasp hem grof en kneus de .
  8. Verhit de olie in een wok en roerbak hier in de , knoflook, chili, gember en .
  9. Bak de garnaalen mee.
  10. Maak de schoon en snij deze in plakjes.
  11. ook mee bakken.
  12. Voeg de toe en breng het geheel aan de kook, roer de chillisaus en de thaise er door en breng het op smaak met royaal , en en .
  13. Bind de garrnalen licht met een papje , en schep de goed uitgelekte bamboeschueten erdoot en verhit het gerecht.
  14. Was de kruiden en hak ze, meng ze door het gerecht en laat dit op een matig vuur 4-5 min.
  15. zachtjes koken.
  16. Serveer de garnalen met de direct, garneer het blaadjes basilicim en .
  17. lekker bij rijst of noedels.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • chilisaus en vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in gamba
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
352 kcal
17%1408 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gamba's met bamboescheuten