Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gamba's met Hollandse asperges en serranoham recept
Gamba's met Hollandse asperges en serranoham recept

Gamba's met Hollandse asperges en serranoham


Ingrediënten


Bereidingswijze


Marineer de gamba’s ca. 15 minuten met de olijfolie, de uitgeperste knoflook en de bieslook. Schil de asperges met een (asperge)dunschiller. Schil vanaf de punt van de asperge. Verwijder ca. 1,5 cm van de onderkant van de asperge (deze is vaak iets ingedroogd). Snijd iedere limoen in 8 partjes. Snijd de serranoham in reepjes en hak de dragon fijn. Leg de asperges in een ruime pan of metalen bak met water en voeg de boter, foelie, suiker en zout naar smaak toe. Dek de asperges af met een passende deksel of een natte theedoek. Breng de asperges op hoog vuur aan de kook en laat ze nog ca. 3 minuten doorkoken. Zet het vuur uit en laat de asperges afkoelen in het vocht (dan garen ze nog iets na). Verwarm de grillpan tot gloeiend heet. Rijg de gamba’s en de limoenpartjes om en om aan 4 satéprikkers en grill ze in enkele minuten gaar en met mooie grillstrepen. Verwarm de room met de in stukken gesneden citroengras. Laat de citroengrasroom in ca. 8 minuten iets inkoken, zodat de smaak goed kan intrekken. Zeef de room en maak op smaak met de serranoham en de dragon. Verdeel de asperges over de borden, leg op elk bord een gambaspies en schep de saus over de gamba spies.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gamba's met hollandse asperges en serranoham recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven