Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken kabeljauw met kruidige paprikasaus recept
Gebakken kabeljauw met kruidige paprikasaus recept

Gebakken kabeljauw met kruidige paprikasaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes. Giet de paprika’s af, snijd de helft in repen en hak de rest fijn. Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie en fruit 1 teentje knoflook zachtjes aan. Bak de fijngehakte paprika even mee. Voeg ½ eetlepel Provençaalse kruiden met 2 eetlepels wijn toe en laat dit zachtjes sudderen. Maak ondertussen de witte wijnsaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer het paprikamengsel door de wijnsaus en laat alles even zachtjes doorkoken. Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken. Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie en fruit het andere teentje knoflook zachtjes aan. Schep de courgette, paprikarepen en de rest van de Provençaalse kruiden erdoor en roerbak het geheel in circa 5 minuten beetgaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en leg de stukken kabeljauw er in. Bak ze in circa 2.5 minuten aan beide kanten mooi goudbruin. Pureer de paprikasaus eventueel met een staafmixer. Leg de kabeljauw op de courgette en schep er wat paprikasaus over. Lekker met aardappelpuree (met knoflook).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken kabeljauw met kruidige paprikasaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven