Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken sint jacobsmosselen met groene linzen recept
Gebakken sint jacobsmosselen met groene linzen recept

Gebakken sint jacobsmosselen met groene linzen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de linzen in 30 minuten beetgaar in kokend water. Voeg na 20 minuten een snufje zout toe. Laat de linzen uitlekken en roer er direct 2 eetlepels olie door. Verhit de knoflook 6 minuten in 2 eetlepels olie. Schep de knoflook uit de pan en stoof de tomaten met de tijm, rozemarijn, azijn en suiker 14 minuten op zacht vuur in dezelfde pan tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper, 3 eetlepels olie en citroensap. Verwarm de linzen en de saus op zacht vuur. Roer de peterselie en de basilicum door de saus. Roer de lente uitjes door de linzen en breng op smaak met peper en zout. Halveer de sint jacobsmosselen overlangs. Bak de schaaldieren in 2 eetlepels warme olie aan elke kant 1 minuut. Serveer ze aan rozemarijn spiesjes gestoken met de linzen en de tomatensaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken sint jacobsmosselen met groene linzen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven