Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken St. Jakobsschelpen met kool en gerookte zalm recept
Gebakken St. Jakobsschelpen met kool en gerookte zalm recept

Gebakken St. Jakobsschelpen met kool en gerookte zalm


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak eerst de mosterddressing: Klop de mosterd en de azijn door elkaar. Vermeng de twee soorten olie en schenk deze voortdurend kloppend in een dun straaltje bij het mosterdmengsel. Het is net alsof u mayonaise maakt. Proef de dressing als alle olie verwerkt is en voeg naar smaak zout en peper toe. Bewaar het teveel op een koele donkere plaats in een goed uitgewassen glazen bokaal met schroefdeksel. Verwijder de donkere buitenste bladeren van de kool en snijd de rest in repen van circa 1 cm. Snijd de gerookte zalm in gelijke reepjes, of in fijne julienne. Verhit een braadpan of bakplaat en besprenkel deze met wat olie. Leg de schelpdieren in de pan of op de bakplaat. De pan moet zeer heet zijn, zodat alle sappen behouden blijven en ze niet te zacht worden. Bak de schelpdieren 1.5 minuten en keer ze halverwege de baktijd. Verhit intussen een andere pan met het water en de boter. Voeg de kool toe als het water kookt. Breng op smaak met zout en peper en roer af en toe. De kool hoeft maar 1.5 minuten te koken tot beetgaar. Giet de kool af. Voeg de gerookte zalm bij de kool, controleer de smaak en voeg de mosterddressing toe. Deze zal zich mengen met het kookvocht en geeft zodoende een uitgebalanceerde mosterdsmaak. Leg het kool-zalmmengsel op een bord en schenk er wat mosterddressing over. Leg de gebakken schelpdieren ernaast. Tips: Met een druppeltje citroensap kunt u het vocht nog een kleine oppepper geven. Houdt u niet van mosterd, laat het dan weg, het gerecht smaakt toch wel goed. U kunt ook wat fijngeraspte mierikswortel en fijngeknipte bieslook toevoegen. Beide aroma's passen goed bij de kool met zalm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken st. jakobsschelpen met kool en gerookte zalm recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven