Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde mosselen recept
Gegratineerde mosselen recept

Gegratineerde mosselen


Ingrediënten


11

Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en snipper deze heel fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Hak de peterselie fijn.
Rasp de oude kaas fijn.
Was en controleer de mosselen.
Doe de wijn en een gehakt sjalotje in een pan en leg hier de mosselen op.
Kook de mosselen op een hoog vuur snel gaar.
Neem de mosselen uit de pan en laat ze afkoelen.
Kook het achtergebleven kookvocht tot er nog enkele lepels over is en zeef het.
Verwijder steeds 1 schelp van de mosselen.
Meng het paneermeel met de knoflook, resterende sjalot en peterseliegoed door elkaar .
Verwarm de ovengrill voor.
Leg de mosselen in een platte ovenschaal en maal er wat peper over.
Verdeel de kaas over de schelpen en bestrooi de mosselen vervolgens met het paneermeelmengsel.
Druppel het kookvocht over de schelpen.
Laat de mosselen vervolgens onder de ovengrill snel gratineren.

Serveersuggesties

Serveer de mosselen direct met boerenbrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde mosselen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven