Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde mosselen met champagne recept
Gegratineerde mosselen met champagne recept

Gegratineerde mosselen met champagne


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de selderij en de ui in stukjes. Laat ze slinken in wat boter in een grote kookpan. Voeg er de witte wijn en wat peper bij. Breng aan de kook en laat de mosselen erin gaar worden. Als ze open zijn, van het vuur nemen. Houd het kookvocht apart. De sjalotjes fijnhakken en in een pannetje doen, samen met de champagne. Op een zacht vuurtje laten koken. Ondertussen de mosselen uit de schelp halen en ze weer in een halve schelp leggen. Wat grof zout op 4 bordjes leggen en er de mosselen over verdelen. De room bij de ingekookte champagne voegen, samen met 1 deciliter gefiltreerd kookvocht van de mosselen. Tot de helft laten inkoken. Op smaak brengen. De bordjes met de mosselen 1 minuut in een voorverwarmde oven (200 C) zetten, ze eruit halen, de grill aanzetten, de mosselen overgieten met de saus en bestrooien met paneermeel. De bordjes onder de grill zetten tot de mosselen gegratineerd zijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gegratineerde mosselen met champagne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven