Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegrilde dorade recept
Gegrilde dorade recept

Gegrilde dorade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de dorades koud af en dep ze droog met keukenpapier. Wrijf de buikholten met zout en peper. Pel de teentjes knoflook en snijd ze door de helft of in dikke schijfjes en stop ze samen met de takjes rozemarijn en tijm in de buikholten.
Kerf de vissen overdwars driemaal diep in.
Halveer de citroenschijfjes.
Snijd de dille fijn, vermeng hem met grove zout, wentel daarin de citroenschijfjes om en steek ze in de inkepingen. Bestrijk de vissen met olijfolie en grill ze niet te dicht boven de hitte aan elke kant 10 minuten op de barbeque. Gebruik hiervoor een vistang.
De vissen kunnen ook in de oven worden gegrild. Hierin hebben ze eventueel iets langer nodig.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegrilde dorade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gegrilde dorade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies

  • Een van mijn favorieten!
    Vivo gaf dit recept op 4 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Iedereen tevreden.
    Kbheis gaf dit recept op 2 augustus 2012 4 uit 5 sterren
  • Heerlijk recept!
    Paul gaf dit recept op 18 maart 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven