Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegrilde tonijnsteak met lauw/warme sesamdressing recept
Gegrilde tonijnsteak met lauw/warme sesamdressing recept

Gegrilde tonijnsteak met lauw/warme sesamdressing


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dressing: Neem de zonnebloemolie en de sesamzaadjes in de pan en verhit deze langzaam. Voeg de honing toe. Regelmatig roeren. Als de zaadjes beginnen te spatten (dan gaat het carameliseren), afblussen met balsamico. Roeren en voeg dan alle ingredienten toe. Laat het op laag vuur door regelmatig te roeren een beetje inkoken. Neem van vuur af op gewenste dikte en laat afkoelen. Deze dressing in een pot(jam) doen en in koeling houden. (deze wordt hard in koeling, maar kan voor gebuik er uit genomen worden en de juiste hoeveelheid nemen. Het is lang houdbaar. Wel voor gebruik even verwarmen in een pannetje. De steaks op de grill of pan op hoog vuur schroeien, om en om. Direct van het vuur nemen en in de oven (180 draden C) plaatsen. De steaks moeten rood van binnen zijn. Doe tenslotte de dressing over de steak.

Serveersuggesties

Eet dit gerecht met bijvoorbeeld gewokte groenten zoals sugar snaps etc.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gegrilde tonijnsteak met lauw/warme sesamdressing recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven