Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoofde kabeljauw met worteltjes en puree recept
Gestoofde kabeljauw met worteltjes en puree recept

Gestoofde kabeljauw met worteltjes en puree


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Spoel de kabeljauw onder de kraan af en dep daarna droog. Zout de kabeljauw met ruim zout en druppel er het citroensap over. Schrap de wortels en snijd de kontjes eraf. Laat de wortel verder heel. Zet ze op met een klein beetje water en 50 gram boter. Als de worteltjes gaar zijn, afgieten en vocht opvangen. Doe ze in een afgedekte schaal, strooi de suiker erover en houdt de worteltjes in de oven op 70 graden C. Bereiding: Snijd de 0,5 ui julienne, de tomaat in stukjes en smoor dit met de overgebleven roomboter. Voeg ook de laurier toe. Smoren totdat de uien glazig zijn. Afgieten en het sap opvangen. Druk het groentemengsel met een lepel in de zeef flink uit, zodat geen smaakjes verloren gaan. Zet nu een grote pan op laag vuur. Doe hierin de kabeljauw. Leg de vis eerst met de binnenkant op de bodem, daarna direct omdraaien en maximaal afhankelijk van de dikte 7 minuten te stoven. De vis moet van binnen nog glanzend zijn. Schep de kabeljauw uit de pan en leg daarna de kabeljauw in een afgedekte schaal en houdt het in de oven op 70 graden C. Voeg het nat van de gestoofde kabeljauw samen met het nat van de worteltjes. Doe er ook een maggiblokje en 2 eetlepels ketchup voor de byte bij. Bindt de saus met een beetje maïzena. Een verwarmde bord opmaken met één filet en een paar wortels. Giet er wat van de saus over en serveer met wat puree. Eventueel garneren met wat verse peterselie.

Serveersuggesties

In plaats van puree kan ook witte rijst gebruikt worden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gestoofde kabeljauw met worteltjes en puree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven