Gestoofde nijlbaars met grapefruit

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Snij de nijlbaars in blokjes.
    Pers de citroen uit en bewaar het sap rasp de schil.
    Maak de schoon en snij deze in ringen.
    Maak de kommer schoon en snij deze in strookjes van 3 cm.
    Besprenkelen de nijlbaars met .
    Aan alle kanten bestrooien met en .
    In een braadpan verhitten.
    De ui aanbakken tot deze glazig ziet.
    De , citroenrasp en toevoegen en nog ca ½ minuut meebakken.
    met sap en toevoegen.
    Het bouillontablet erboven verkruimelen.
    Zachtjes aan de kook brengen.
    De blokjes nijlbaars erdoor roeren en in ca 10 minuten zachtjes gaar laten worden.
    Intussen dik schillen zodat het vruchtvlees zichtbaar is.
    Boven een kom met een scherp mesje partjes tussen de vliezen lossnijden.
    De pitten van de verwijderen.
    In een kopje het aardappel meel met 2 eetlepels water gladroeren.
    Al roerend aan de vis het tomatenmengsel toevoegen en blijven roeren tot het een licht gebonden saus is.
    Grapefruit stukjes aan het vis-tomatenmengsel toevoegen en even laten mee verwarmen.
    Op smaak afmaken met en .
    Direct opdienen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • boter en kruidenbouillontablet kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
88 kcal
4%352 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gestoofde nijlbaars met grapefruit