Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoomde mosselen met knoflook, bacon en venkel recept
Gestoomde mosselen met knoflook, bacon en venkel recept

Gestoomde mosselen met knoflook, bacon en venkel


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


De mosselen goed schoonmaken: goed kijken of er mosselen bij zijn die open zijn, die niet gebruiken. Verhit de olijfolie in een grote pan. Doe vervolgens de venkel, de ui en de knoflook erbij. Roer het mengsel om (1 minuut). Doe het bacon of spek en de mosselen erbij en laat alles circa 30 seconden koken. Giet het bier en de sjalotjes erbij en sluit de pan stevig af. Zodra je stoom van onder het deksel ziet komen, zijn de mosselen klaar. Doe het deksel van de pan en strooi de peterselie erbij, knijp vervolgens de stukjes van 1 citroen uit boven de pan (let op pitten), voeg zout en peper toe en roer alles enkele malen om. Laat de mosselen enkele minuten in het mengsel staan en serveer ze dan, met schijfjes citroen en voldoende brood om te dippen. Eet smakelijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gestoomde mosselen met knoflook, bacon en venkel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven