Mosselen in knoflook peterseliesaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Mosselen recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Bak de knoflook en sjalot 5 minuten in op een zacht vuur.
- Roer de erdoor en verwarm deze 2 minuten.
- Schenk de erbij en roer tot een gladde saus ontstaat.
- Laat de saus op zacht vuur 6 minuten koken, hij mag vrij dik zijn.
- Verwarm de saus op zacht vuur.
- Kook de 5 minuten met de witte in gesloten pan tot alle schelpen zijn opengegaan.
- Schud de pan regelmatig.
- Giet de af in een vergiet en vang het kookvocht op.
- Roer 1,5 deciliter kookvocht door de saus samen met de créme fraïche, lente ui en .
- Doe de terug in de pan en schenk de saus erover.
- Meng alles goed en serveer de met brood of frites.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn en stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en stokbrood
- boter en stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 207 kcal | 10% | 828 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 34 g. | 13% | 136 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |