Teesryo (Gestoomde mosselen)
- Herkomst India
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Blender
- Pan
Bereidingswijze
- Borstel de goed af onder koud stromend water en verwijder de baarden.
Leg ze in een grote bak onder koud water en laat ze 20-30 minuten staan.
Smelt intussen de in een grote pan en fruit hierin de en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
Voeg de gedroogde , en het toe en bak verder tot de bruin wordt.
Voeg en toe, roer goed en bak het geheel nog 1 minuut.
Laat de uitlekken en gooi gapers weg alsook exemplaren die zich na een stevige tik niet sluiten.
Voeg de en de aan de pan toe, sluit deze goed af en draai het vuur hoog.
Kook ± 5 minuten, al schuddend met de pan, tot de schelpen open staan.
Neem de pan van het vuur.
Laat de aan hun ene schelp zitten en gooi de andere weg.
Schik ze met de schelp onder in lagen in een warme schaal.
Giet het kookvocht in een blender of keukenmachine.
Voeg en toe en draai 1 minuut.
Doe de saus terug in de pan en breng tot net tegen het kookpunt.
Giet over de in de schaal en bedruppel met citroensap.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ghee en yoghurt
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ghee en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 4 kcal | 0% | 32 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |